Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ναι!!! στα Μεταλλεία!


Φίλες και Φίλοι,
Μετά από πολύ καιρό έχω την τύχη και την ευλογία (Θεού θέλοντως θέλω να πω), να είμαι πάλι στις επάλξεις.  Τους λόγους απουσίας μου θα τους εξηγήσω άλλη φορά.
Επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών λοιπόν, αναλύσεις επί αναλύσεων και ο λαός μίλησε. Ο λαός, τέλος πάντων, που αποφάσισε να πάει να ψηφήσει.   Ο μισός δηλαδή Ελληνικός λαός. Ο υπόλοιπος κάθετε στον καναπέ και περιμένει για τους δικούς του λόγους αμέτοχος.   
Δόξα το Θεό, με βρήκε και μένα μπροστά στη οθόνη του υπολογιστή μου αυτή η μέρα, έτοιμο και ώριμο να σχολιάσω το αποτέλεσμα. Παίρνω το πληκτρολόγιο και όποιος θέλει ας διαβάσει.
Θα επικεντρωθώ στην ανάλυση του αποτελέσματος του τόπου μας, της Χαλκιδικής, της περιοχής μας και ναι, καλά καταλάβατε, σε σχέση με τα μεταλλεία.

Παίρνω λοιπόν δύο καλάθια. Στο ένα βάζω τους ψήφους των κομμάτων: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ ΜΛ μλ. Το ονομάζω «ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ». Στο άλλο καλάθι βάζω: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΤΖΗΜΕΡΟΣ, ΟΑΚΚΕ. Αυτοί είναι «ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ». Αφήνω ξεχωριστά ΚΚΕ και ΧΑ γιατί το μεν ΚΚΕ είναι υπέρ των εργαζομένων αλλά με ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της χώρας  η δε ΧΑ έχει τη δική της φιλοσοφία γενικά. Τα αποτελέσματα στη Χαλκιδική και στο Δήμο Αριστοτέλη (που έχει και την άμεση εδαφική σχέση με τα μεταλλεία) έχουν ως εξής: 



        Τα αποτελέσματα στις επιμέρους δημοτικές ενότητες του Δήμου Αριστοτέλη είναι τα ακόλουθα:
   


Για την Δ.Ε. Αρναίας καμιά αμφιβολία. Η Δ.Ε. Παναγίας που πολλοί την παρουσιάζουν ως 50 – 50 βλέπετε ότι η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ του ΝΑΙ στα μεταλλεία. Ενδιαφέρον όμως έχει η Δ.Ε. Σταγίρων – Ακάνθου. Η ενότητα που περιλαμβάνει τον πυρήνα των αντιδρώντων στα μεταλλεία (Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Ουρανούπολη, Αμμουλιανή), έχει διαφορά μόλις 492 ψήφους υπέρ των κομμάτων που τάχθηκαν ενάντια στην εξόρυξη. Μόλις 7,65 %.
Ο λαός λοιπόν της Χαλκιδικής και ειδικότερα της περιοχής που υπάρχει η μεταλλευτική δραστηριότητα μίλησε.

Η κυβέρνηση σήμερα ορκίστηκε.   

Ας επιβάλει την δημοκρατία αλλά και την περιβαλλοντική εποπτεία ώστε να γυρίσουμε στις δουλειές μας. Περιμένουν και άλλοι πολίτες να δουλέψουν, που δεν έχουν προσληφθεί ακόμη και έχουν ανάγκη.

Ας μην πάει άλλος καιρός χαμένος.

Η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι Ηλίου Φαεινότερων ότι το θέλει….  
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: