Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αστερίξ





Στην ανάρτηση του μπλοκ "Κάτοικοι και Εργαζόμενοι"   έλαβα ένα σχόλιο από τον Αστερίξ, γνωστό σχολιαστή στα μπλοκ τις Χαλκιδικής με αντιμεταλλευτικό χαρακτήρα. Την απάντηση θέλησα να την δημοσιοποιήσω σε όλους διότι κρίνω ότι οι απαντήσεις μας πρέπει επιτέλους να γίνονται γνωστές. Η απάντηση ακολουθεί:  



Καλωσορίζω τον περιβόητο Αστερίξ στο μπλοκ αυτό,

Κατ’ αρχήν να πω ότι στο ύφος που γράψατε αυτό το σχόλιο μπορεί να υπάρξει διάλογος. Με είχατε συνηθίσει σε άλλο ύφος από σχολιασμούς σε άλλα γνωστά μπλοκ. Άρα, κάναμε μία πρόοδο.

Κατά δεύτερον, μπορεί να με τιμάει ο χαρακτηρισμός σας ως αρθρογράφο, αλλά δεν είμαι. Ούτε την πιστοποίηση έχω, ούτε την ειδικότητα.    Είμαι μεταλλωρύχος με σπουδές θετικής κατεύθυνσης και κάνω αναρτήσεις, δε γράφω άρθρα. Να μη μας πουν ότι καβαλήσαμε και το καλάμι.

Πάμε τώρα στην ουσία. Στην ανάρτηση προσπαθώ να επισημάνω και να τεκμηριώσω μία άλλη άποψη σε επιμέρους ζητήματα που αναφέρθηκε η κυρία Ιγγλέζη. Ο θυμός αναφερόταν στο πρώτο ζήτημα που είναι και ο τίτλος του άρθρου. Σίγουρα δεν είναι καλός σύμβουλος και πρέπει να προσπαθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να μη λειτουργούμε εν θερμώ. Όταν όμως επιμένουν κάποιοι να με ξεχωρίζουν από τους κατοίκους της περιοχής, στην οποία είμαι γέννημα θρέμμα, που έχω μεγαλώσει, που φοίτησα στα σχολεία της, που επέλεξα να σταδιοδρομήσω επαγγελματικά, που έχω την δικιά μου πλέον οικογένεια, μια περιοχή που έχω υπηρετήσει από διάφορα μετερίζια, που έχω δώσει αγώνες για την πρόοδο της τότε πραγματικά θυμώνω. Πόσο δε αν αυτός που αναφέρεται έτσι σε εμένα, είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος μου.   Τότε εξαγριώνομαι. Γιατί φίλτατε Αστερίξ, ο εκλεγμένος υπηρετεί τα συμφέροντα όλου του τόπου και όχι μόνο των ψηφοφόρων του. Αν ήταν έτσι, τότε όχι σε πόλεις – κράτη θα γυρίσουμε, αλλά σε κάτι πολύ χειρότερο. Σκέψου το.

        Πιάστηκες λοιπόν από τον θυμό, στο πρώτο ζήτημα που σχολίασα και ανέφερες ότι αυτό με επηρέασε στην λάθος κατά εσένα εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Λοιπόν. Το 2009, είχαμε μια εκλογική αναμέτρηση μεταξύ δύο κομμάτων εξουσίας, που στο θέμα των μεταλλείων δεν υπήρχε διαφοροποίηση για να βγάλουμε συμπεράσματα για την περιοχή. Για το 2007 δε συζητάω. Εντελώς ατυχές το παράδειγμα. Από το 2009 και μετά είχαμε τις Δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014, τις ευροεκλογές του 2014, και τις εθνικές του 2012 (δύο τον αριθμό) και του 2015. Αν δεν είσαι κάτοικος της περιοχής ίσως να δικαιολογείσαι στην άποψή σου και στην ανάλυση που κάνεις. Αν όμως είσαι κάτοικος τότε εθελοτυφλείς, για να πείσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους ότι δεν είχαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.  Όχι ότι το υποστηρίζω αλλά δυστυχώς έτσι ήταν. Για να σε προλάβω και να μη μου αναφέρεις ως παράδειγμα τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, εκεί υπήρχαν και άλλες ιδιαιτερότητες. Στην Ιερισσό ήταν καθαρά δημοψήφισμα. Στο βορρά υπήρχαν πολλές διαφοροποιήσεις που ίσως κάποια στιγμή τις αναλύσουμε. Οι βουλευτικές όμως, του 2015, ήταν με δύο κόμματα, που διεκδικούσαν την εξουσία και εξήγγειλαν εντελώς διαφορετικές θέσεις για τα μεταλλεία. Ο λαός της βορειοανατολικής Χαλκιδικής ψήφισε ξεκάθαρα αυτές τις θέσεις. Στην χειρότερη εκλογική αναμέτρηση για την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, πήρε υψηλότερο ποσοστό στο τόπο μας, ακόμα και από το 2012.

       Τέλος, στην απάντηση μου στις τελευταίες παραγράφους σου, θα είμαι πιο σκληρός απέναντί σου. Αν έβλεπα έστω ένα σχόλιο σου σε άλλο μπλοκ, που υπογράφεις ως Αστερίξ, και συνιστούσες χαμηλούς τόνους, ψυχραιμία και αντικειμενικότητα στις ύβρις εναντίων των μεταλλωρύχων ίσως να το έβλεπα διαφορετικά. Μια αντίδραση σε σχόλια τύπου «ψόφο στους μεταλλωρύχους» δεν είδα ποτέ από σένα. Ανάρτηση σε σχέση με τα σχόλια και τα τιτιβίσματά σας της περασμένης Κυριακής θα ακολουθήσει.  Αλλά Αστερίξ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Δες πρώτα τα του οίκου σου, και μετά να κρίνεις τους υψηλούς τόνους του μπλοκ αυτού. Καλά για την αντικειμενικότητά σας… γελούν και οι πέτρες.

        Όσο για τους κατευθυνόμενους ανθρώπους των ΜΜΕ και της εταιρείας:
        Οι μεταλλωρύχοι δεν είναι πιόνια κανενός. Είναι άνθρωποι του μόχθου, είναι επαγγελματίες που λειτουργούν σε δύσκολες συνθήκες και διαφυλάττουν τα συμφέροντά τους, τα συμφέροντα τις κοινωνίας μας και το περιβάλλον που ζούμε σαν κόρη οφθαλμού. Την οικολογική μας συνείδηση δεν μπορεί να την καπηλευτεί κανείς!!!


     Όσο είμαστε αριστερή αντιπολίτευση, επευφημούμε τις κουκούλες, τις πέτρες και τις φωτιές. Σαν αριστερή κυβέρνηση είμαστε της νομιμότητας. Ε, ρε κωλοτούμπες που έχουμε να δούμε ακόμα. 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στους στόχους του blog και φυσικά καλές και αντικειμενικές αναρτήσεις.
Κατά δεύτερον να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα!!
Η ανάρτηση που κάνατε για έμενα προσωπικά οφείλω να πω ότι με τιμά .
Οφείλω να απολογηθώ για τους σχολιασμούς του παρελθόντος, αλλά όπως εσείς θυμώσατε για τον διαχωρισμό που έκανε η κυρία Ιγγλέζη, κατά τον ίδιο τρόπο θύμωνα κι εγώ με τα ειρωνικά, αλαζονικά και απαξιωτικά σχόλια και άρθρα συγκεκριμένου μεταλλευτικού blog.
Ελπίζω πως από το δικό σας blog- εφόσον διατηρηθεί το ίδιο μέχρι τώρα ύφος- να μπορέσει να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος- έστω και μέσα από τις όποιες αντιπαραθέσεις -και αν προβάλλουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι..
Ένα γραπτό κείμενο από την στιγμή που βγαίνει στην δημοσιότητα , αφορά γεγονότα και εκφράζει προσωπικές ιδέες είναι ΑΡΘΡΟ.
Άρα ο συντάκτης του είναι αρθρογράφος είτε έχει πιστοποίηση είτε όχι.
Δε θέλω να γίνω αυτόκλητος συνήγορος της κύριας Ιγγλέζη αλλά νομίζω πως κάνετε λάθος. Τον διαχωρισμό αυτό τον έχετε καλλιεργήσει εσείς οι ίδιοι μόνοι σας.
Παραθέτω μερικά σχόλια αυτούσια από το μεταλλευτικό γνωστό blog.

τίτλος άρθρου: Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Σχόλιο αναγνώστη :
Με τόσό κόσμο υπερ του μεταλλείου έχει νομιμοποίηση αυτη η άθλια δημοτική αρχή να μην υπογράφει την άδεια δόμησης; Που το πάνε δηλαδή; Αυτοί θέλουν η ενότητα ή να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με το χωρισμό του δήμου;
17 Φεβρουαρίου 2015 - 8:29 μ.μ.
Σχόλιο αναγνώστη:
Η Ιγγλέζη δεν έχει καμία λαική νομιμοποίηση για να μιλάει εξ ονόματος των μεταλλωρύχων. Να μιλάει για τον εαυτό της και τους ποινικούς που καλύπτει και οχι για τους εργαζόμενους.

Σε ΕΣΠΑ να πάει τις 4.000 άνεργους από το δήμο που έχουν κάνει άιτηση για πρόσληψη στα μεταλλεία και να αφήσει τους εργαζόμενους στην ησυχία τους.
11 Φεβρουαρίου 2015 - 2:53 μ.μ.

Για τον διαχωρισμό αυτόν βέβαια αποκλειστικά υπεύθυνος και υπόλογος είναι ο πρώην δήμαρχος Πάχτας.
Δεν σας κατηγορώ επειδή εσείς πέσατε στην παγίδα του.
Με αλλά λόγια είστε κι εσείς όπως κι εμείς θύματά του.
Να πάμε τώρα και στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Με μαθηματικούς όρους θα πρέπει να πω ότι οι ποσοστιαίες μονάδες μετριούνται με βάση το 0 και όχι το 50 ή το 70
Τι θέλω να πω μ αυτό? Σαν βάση σύγκρισης δεν μπορούμε να πάρουμε την εκλογική αναμέτρηση του 2012 γιατί υπήρχε ήδη η αντιπαράθεση στην περιοχή.
Άρα δεδομένο είναι ότι θα πάμε για σύγκριση στις εκλογές του 2009.
Πληροφοριακά είμαι μόνιμος κάτοικος στην περιοχή από την ημέρα που γεννήθηκα
και δεν εθελοτυφλώ, άλλωστε δεν υπάρχει διάφορα το αν είμαι μόνιμος κάτοικος ή όχι για να κρίνω αντικειμενικά.
Βέβαια οι εκλογές αυτές στην περιοχή δεν είχαν μόνο κριτήριο τα μεταλλεία.
Υπήρχαν και άλλοι πολιτικοί λόγοι.
Δυο υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ καταγόμενοι από την Αρναία έπαιξαν καθοριστικό ρολό στο ποσοστό της ΝΔ.
Αν οι υποψήφιοι δεν ήταν και οι δυο από την Αρναία το αποτέλεσμα αυτό θα ήταν πιο δυσοίωνο για την ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια.....

Τους χαμηλούς τόνους δεν τους κράτησα, όπως ισχυρίζεστε Θα συμφωνήσω.. Εδώ θα σου απαντήσω με μερικά σχόλια μεταλλωρύχων από το γνωστό και πάλι μεταλλευτικό blog που δεν τα έκοψε παρ όλο που θέλει να λέει, ότι σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο δεν θα αναρτώνται.

1)η καλύτερη είδηση της ημέρας!
εμπρός αδέρφια!όλοι στον αγώνα!
ιδέα για σύνθημα
χρυσός σκουριές ευημερία
όχι στων αντιγκολντ τα χασισοποτεία!

2) Δεν παν να λένε ότι θέλουνε
ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΜΕΛΙΣΙ
ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΤΕ ΧΑΣΙΣΙ
13 Φεβρουαρίου 2015 - 11:24 μ.μ.

3) Αυτά τα αποβράσματα είναι και αγωνιστές των Σκουριών;
Πως μετά να μη θέλει η Ιγγλέζη οι νοικοκυρέοι μεταλλωρύχοι να γίνουν καλλιεργητές χασισιού;
Θα μας κάνουν που θα μας κάνουν Κούβα σου λένε και κάποιοι πρέπει να δουλεύουν για να είναι χαλαρά τα τάγματα ευθυγράμμισης που βοήθησαν να μπούμε στα ανάκτορα, μη τυχόν συνέλθουν από την παραζάλη τους.
Καημένη Ελλάδα....
17 Φεβρουαρίου 2015 - 8:04 μ.μ.

Όπως βλέπετε τα σχόλια αυτά είναι εκατέρωθεν και την ευθύνη αυτή την έχουν οι διαχειριστές του blog.
Όταν επιτρέπουν να περνάνε σχόλια αυτού του είδους τι περιμένετε ότι οι άλλοι θα απαντήσουν με γνώμονα το Savoir Vivre??
Αντίθετα μάλιστα από έμενα πάντα υπήρχαν σχόλια ότι δεν μας φταίνε οι μεταλλωρύχοι αλλά η εταιρεία.
Πάντα υποστήριζα ότι είστε κι εσείς θύματα αυτής της εταιρείας όπως κι εμείς.
Δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι είστε άνθρωποι του μόχθου είπα όμως και ξαναλέω πως είστε θύματα.
Αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του Θεοδωρακόπουλου που έχουν δημοσιευτεί στο γνωστό blog
………Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι Σκουριές είναι ένα από τα 3 έργα του ενιαίου επενδυτικού σχεδίου και αν επιχειρηθεί ο στραγγαλισμός του ενός θα υποστούν ασφυξία τα άλλα δυο έργα εννοώντας το Μαντέμ Λάκκο και την Ολυμπιάδα…..
Αν αυτό δεν είναι δημόσια εμμεση απειλή για τους εργαζόμενους αλλά και για άλλους αποδεκτές, τότε τι είναι???
Θα ήθελα μια απάντηση -οικολογικής συνείδησης- όσον αφορά την καταστροφή που έχει προκαλέσει η εταιρεία και θα συνεχίσει να προκαλεί όσο αναπτύσσεται .
Σαν αντιπολίτευση δεν επικροτήσαμε ποτέ αυτά που περιγραφείς, αντίθετα μάλιστα ο ίδιος ο Τσίπρας καταδίκασε τα γεγονότα στις σκουριές όταν καταστράφηκαν τα πάντα.
Πάντα ζητούσαμε την νομιμότητα ακόμη και σαν αντιπολίτευση αλλά ήμασταν φωνή βοώντος εν τη έρημο.
Για τις κολοτουμπες που λέτε , Κυριακή κοντή γιορτή…. Ο νοών...νοείτω!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Unknown είπε...

Φίλε Αστερίξ,
Κατ’ αρχήν οφείλω μια συγνώμη για την καθυστέρηση δημοσίευσης των σχολίων σου, αλλά και της απάντησης μου. Όπως έχω πει δεν είμαι επαγγελματίας αλλά μεταλλωρύχος και οικογενειάρχης, και ελέω τριημέρου υπήρξε αυτή η καθυστέρηση. Θα φροντίσω στο μέλλον και εφόσον αυτή η φωνή γίνει αποδεκτή να μην παρουσιάζω τέτοιες καθυστερήσεις.
Στην ουσία τώρα, σε ευχαριστώ για την κριτική σου, διότι η θετική κριτική ενός που διαφωνεί ίσως να είναι πολυτιμότερή από αυτή των συμφωνούντων.
Με παραθέτεις σχόλια, ως παράδειγμα, αλλά δεν τα βλέπω υβριστικά. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να δημοσιεύσω αντίστοιχα δικά σας του τύπου ‘μπομπολάκια’ (υβριστικό), ‘ψόφο στους μεταλλωρύχους’ (απάνθρωπο), ‘καλό ταμείο’ (αχαρακτήριστο).
Στο μέλλον, στόχος αυτού του μπλοκ είναι η δημιουργία ενός φόρουμ. Εκεί πραγματικά θα μπορούμε να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο και ίσως καταφέρουμε να λύσουμε τις διαφορές μας. Αυτό ευχόμαστε όλοι. Αλλά δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε την δουλειά μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβετε. Είναι απλό. Μπορούμε να συνυπάρξουμε. Αυτό το χώμα είναι δικό σας και δικό μας. Μόνο έτσι υπάρχει αφετηρία για διάλογο.
Όσο τώρα για τη κουβέντα με τα θύματα. Για να υπάρξει θύμα πρέπει να υπάρξει θύτης. Ο κύριος Πάχτας δεν ήταν θύτης για εμάς. Είχε την πολιτική του, φιλική σε μας, εχθρική σε σας, είχε το πρόγραμμά του, ανοιχτό για κριτική αλλά εμείς δεν ήμασταν θύματά του. Κρίθηκε από το απόλυτο μέσο της Δημοκρατίας. Τις εκλογές. Σεβαστό, και μη αμφισβητήσιμο. Αν τώρα κάποιοι έκαναν λάθος στη ψήφο τους, θα φανεί και θα ξανακριθεί. Θύματα όμως εμείς δεν είμαστε.
Η εταιρεία. Δουλεύουμε για αυτήν, και αποζημιωνόμαστε για την προσφορά μας. Μια σχέση καθαρά εργασιακή. Δουλεύω – πληρώνομαι. Δίκαιο, απόλυτο και νόμιμο. Καμιά σχέση θύματος και θύτη.
Είμαστε όμως θύματα. Την εργασιακή μας θέση την απειλεί ένας θύτης. Αυτός είναι η πολιτική. Για άλλη μια φορά παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις δικές μας πλάτες. Εκεί φίλε μου είμαστε θύματα, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλήσει τη θέση εργασίας μας. Αυτός είναι ο εχθρός μας. Η απειλή της θέσης εργασίας μας.
Όσο για το περιβάλλον. Ναι φίλε μου, έχουμε οικολογική συνείδηση. Όσο και να ακούγετε παράξενο στα αυτιά σας. Να μάθετε να έχετε εύηχα ώτα. Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες της προστασίας του περιβάλλοντος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Την εμπεριστατωμένη άποψη μου για την «καταστροφή» που λες θα την αναλύσω σε ανάρτηση που ακολουθεί.
Είχες δίκιο για το αρθρογράφος. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν κράτησα κι εγώ αυτά που έγραφε ο αστεριξ εναντίον των εργαζομένων και τα σχόλια τύπου" μόνο ένα κτήνος θα δούλευε στα μεταλλεία" "τρολ" "μπομπολακια""τραμπούκοι""πουλημένοι""δολοφόνοι των παιδιών σας"κι άλλα τέτοια ωραία. Και φυσικά να μην ξεχάσουμε τις ωραιες ευχες προς τους συνανθρωπους τους απο τις "αγωνίστριες"και τις αδικήσουμε"να πάθετε καρκίνο""να πεθανετε εσείς καιτα παιδιά σας""π@ααααααααα" κι αλλα ωραία κοσμητικά επίθετα. Συγνώμη λοιπόν αλλά δεν πιστεύω πως δεν έχετε τίποτα εναντίον μας την καλοσύνη σας φοβάμαι την κακία σας την αντιμετώπιζα με αδιαφορία και οσο μπορούσα με αυτοσυγκράτηση.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που άρχισε να ακούγεται η αλήθεια για τους κατοίκους εργαζόμενους τι έγινε;;;θέλουμε να πέσουν οι τόνοι;;; σε ότι προγραμματίσετε εναντίον μας θα μας βρίσκετε απέναντι σας......

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αρθρογράφε.

Οφείλω να ομολογήσω πως η φωνή αυτού του blog είναι αποδεκτή μέχρι στιγμής και εύχομαι να συνεχίσει μα αυτόν τον τρόπο.
Κρατώντας χαμηλούς τόνους και χωρίς παρωπίδες τα αποτελέσματα της προσπάθειας διαλόγου, θέλω να πιστεύω πως θα είναι θετικά.
Ξεκινώντας από τα διάφορα σχόλια πρέπει να παραδεχτούμε πως οι φωνές και από τις δυο πλευρές που είναι προκλητικές μόνο κακό κάνουν.
Δεν θα μπω στην διαδικασία ποιος έβρισε περισσότερο ή λιγότερο γιατί κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μια νέα κόντρα.
Τα επιχειρήματα στα διάφορα σχόλια ότι είμαστε χασισοπότες, χασισοκαλλιεργητές ή αποβράσματα της κοινωνίας, αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι φιλοφρονήσεις όσο και αν εσύ δεν τα θεωρείς υβριστικά.
Αυτές τις ημέρες βλάπτουμε πως η λέξη διαπραγμάτευση έχει μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο μας.
Ας την υιοθετήσουμε αυτή την λέξη και στην περιοχή μας.
Όταν πάμε για διαπραγμάτευση έχουμε κάποια δεδομένα στα χέρια μας και διαπραγματευόμαστε με βάση αυτά.
Κομιστής νέων δεδομένων στην περίπτωση μας είναι η κυβέρνηση.
Τα πλήρη δεδομένα δεν τα έχετε ακόμη στα χέρια σας, πέρα από κάποιες γενικόλογες τοποθετήσεις ανθρώπων που έχουν ελλιπή γνώση αυτών.
Η θέση σας αυτή- την δουλειά μας δεν την διαπραγματευόμαστε- είναι στείρα.
Αν δεν γνωρίζεις τα δεδομένα του κομιστή πως τα απορρίπτεις ???
Θα σου είναι γνωστή η ρήση άκουσον μεν πάταξον δε…
Με τέτοιες θέσεις λογικό είναι πως ούτε διάλογος αλλά ούτε και διαπραγμάτευση μπορεί να υπάρξει.
Θα επιμείνω στην λέξη θύμα και να το αιτιολογήσω.
Εάν ο Πάχτας είχε την βούληση να κάνει διάλογο με την αντίπερα όχθη και να βρεθεί μια λύση σ αυτό το φλέγον ζήτημα της περιοχής σήμερα στην κοινωνία μας δεν θα υπήρχε αυτή η αντιπαράθεση και η έχθρα.
Άρα όλοι μας είμαστε θύματα του και αυτός ο θύτης.
Γι αυτόν, η φράση χρυσή τομή δεν υπήρχε.
Έβαλε τους κατοίκους αυτής της περιοχής σ ένα φαύλο κύκλο αντιπαραθέσεων με γνώμονα την επιτυχία του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ οράματος που ήταν αμφισβητήσιμο......

συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια..
Είμαι γέννημα θρέμμα της περιοχής και όλα τα χρόνια που έζησα εδώ, βίωσα πολλές καταστάσεις μ αυτή την εταιρεία.
Ανέκαθεν ήταν στο διαίρει και βασίλευε.
Ανέκαθεν οι εργαζόμενοι ήταν σε αντιπαράθεση μεταξύ τους όπως επίσης σε αντιπαράθεση και μ αυτούς που δεν εργάζονταν σ αυτήν.
Δεν ξέρω αν ήσουν γεννημένος στην μεγάλη απεργία που έβαλε τους εργαζόμενους να σκοτωθούν μεταξύ τους. Απεργοί και απεργοσπάστες.
Εφτά απεργοσπάστες από συγκεκριμένο χωριό- που τα εγγόνια τους είναι περήφανα για τους παππούδες τους και ότι εργάζονται στην εταιρεία, προκάλεσαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά στην συνοχή της περιοχής.
Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τα γεγονότα της Ολυμπιάδας επί tvx.
Αν δεν τα γνωρίζεις όλα αυτά ρώτα κάποιους μεγαλύτερους σου να πληροφορηθείς με λεπτομέρειες.
Γι αυτό σου λέω φίλε μου αρθογράφε πως είστε κι εσείς θύματα με όλες αυτές της σημερινές καταστάσεις.
Θα αποδειχτεί πολύ σύντομα πως πέσατε στην παγίδα της εταιρείας όπως έπεσαν και οι προηγούμενοι με την αποχώρηση της tvx.
Ο ισχυρισμός σου ότι είστε οι θεματοφύλακες της προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι προνόμιο δικό σας μόνο.
Είναι και δικό μας και ξέρεις γιατί??
Όταν πρόεκυψε το πρόβλημα με το αρσενικό στο νερό του Νεοχωρίου δεν είδα κανένα εργαζόμενο της εταιρείας να βγήκε και να φώναξε υπέρ των κατοίκων αυτού του χωριού.
Ενός χωριού που έχει πολλούς εργαζόμενους στην εταιρεία και κινδύνευαν από το νερό ακόμη και τα δικά τους παιδιά.
Πώς να σας έχω εμπιστοσύνη λοιπόν και να σας θεωρώ θεματοφύλακες της προστασίας του περιβάλλοντος όταν δεν προστατεύεται ούτε τα δικά σας παιδιά???
Το πρόβλημα στην περιοχή είναι πολύπλοκο και χρειάζεται διαβούλευση με όλους τους φορείς για την επίλυση του.
Η στείρα θέση ότι δεν διαπραγματευόμαστε την εργασία μας δεν ωφελεί και δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο αντιπαράθεση και μίσος στην περιοχή.
Το λογικό είναι να υπάρξει διάλογος για το θέματα που μας απασχολεί σε κάθε χωριό, για να βρεθεί η χρυσή τομή.
Εδώ θα χρειαστούν προτάσεις από την πλευρά σας εάν και εφόσον θέλετε να γίνει η περιοχή μας όπως και πριν χωρίς αντιπαραθέσεις.
Τις προτάσεις μας θα τις ακούσετε σύντομα εφόσον είστε διατεθειμένοι για το καλό της περιοχής.

ΑΣΤΕΡΙΞ