Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Δήμου Αριστοτέλη για τις Συγκεντρώσεις στις Σκουριές

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη σε σχέση με τις αυριανές συγκεντρώσεις στις Σκουριές

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί στις Σκουριές αύριο Κυριακή 15.02.15 και με αφορμή το κλίμα έντασης που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, κάνει έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία, μακριά από προκλήσεις και ακρότητες.
Οι αντεγκλήσεις και το πολεμικό κλίμα που δημιουργείται δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση την επίλυση αυτού του ζωτικής σημασίας για την περιοχή ζητήματος. Επιπλέον, δυσφημίζουν τον τόπο μας και συνεχίζοντας το κλίμα διχασμού δυσχεραίνουν την οποιαδήποτε προσπάθεια λύσης στο πλαίσιο της δημοκρατίας της νομιμότητας και του δημοκρατικού διαλόγου με όλους τους δημότες. Ας διαψεύσουμε όλους αυτούς που βασίζουν την ύπαρξή τους στη μισαλλοδοξία και στη διαίρεση της κοινωνίας. Ας αποδείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με ωριμότητα και υπευθυνότητα, μέσα στο πλαίσιο των θεσμών με διάλογο, ενότητα και αμοιβαίο σεβασμό.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στους παραπάνω άξονες προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη αλλά και οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα του τόπου μας, ξεπερνώντας τις τεχνητές αντιθέσεις, οδηγώντας τον τόπο μας στο δρόμο της ενότητας, της ευημερίας και της προκοπής.
Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Γρ. Δημάρχου
Δήμου Αριστοτέλη

Κύριε Δήμαρχε,
       Το κλίμα έντασης δεν καλλιεργείται τις τελευταίες μέρες, αλλά εδώ και χρόνια. Απλώς, τώρα σας έγινε αισθητή η παρουσία και των "άλλων". Σε αυτών που τόσα χρόνια  πρυτάνευε η λογική και η ψυχραιμία. Σε αυτούς βέβαια που δε πρυτάνευε δεν σας είδα να βγάζετε ανακοίνωση όταν καίγανε τα αυτοκίνητα των εργαζόμενων, όταν τους κυνηγούσαν στα στενά της Ιερισσού διότι ήθελαν να έχουν το δικαίωμα στην εργασία. Σε αυτούς όμως όταν τους καταστρέφονταν η περιουσία τους, οι κόποι ζωής, πρυτάνευε η λογική, η ψυχραιμία και η ανθρωπιά. Ήρθε η στιγμή όμως να πουν: "ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά;" Τώρα λοιπόν θυμηθήκατε ότι δημιουργείτε κλίμα έντασης; Είστε τεχνοκράτης και όχι πολιτικός. Μη χρησιμοποιείτε τις πρακτικές πολιτικών για να επιβιώσετε ως τεχνοκράτης Δήμαρχος.        Το πολεμικό κλίμα κύριε Δήμαρχε δημιουργείται από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης αλλά και τις δικές σας. Από τη μία όλες οι γνωστές εξαγγελίες και δηλώσεις της κυβέρνησης και από την άλλη οι δικές σας πράξεις. Κύριε Δήμαρχε, δεν είχατε καμία δουλειά στη συγκέντρωση έξω από το ΣΤΕ. Είπατε ότι πρεσβεύετε την ενότητα. Η ενότητα πρεσβεύεται με πράξεις και όχι με λόγια. Είστε Δήμαρχος όλου του Δήμου και όχι μόνο των ψηφοφόρων σας. 
       Μιλάτε κύριε Δήμαρχε για δυσφήμηση του τόπου μας. Μα κύριε Δήμαρχε, όταν οι περιβόητοι antigold, δημοσίευαν άρθρα για την υποτιθέμενη μόλυνση των θαλασσών, των νερών και όλων των υπολοίπων που ήταν η ευαισθησία σας;; 
         Η κοινωνία κύριε Δήμαρχε έχει πολλούς ορισμούς. Ο κοινός παρονομαστής όλων των ορισμών όμως είναι τα κοινά μέσα επιβίωσης. Άρα συμφωνούμε στα κοινά μέσα επιβίωσης (μεταλλεία και τουρισμός σε παράλληλη και αλληλοβοηθούμενη ανάπτυξη) ή διαφωνούμε και συζητάμε όχι για διαίρεση της κοινωνίας αλλά απλά για δύο κοινωνίες.
        Ωριμότητα, υπευθυνότητα, Θεσμοί. Αν θεωρείτε ότι η ώριμη και υπεύθυνη υπηρέτηση των θεσμών είναι η παρουσία σας στο ΣΤΕ και η ανακοίνωση πριν τις εκδηλώσεις στις Σκουριές όταν οριστικοποιήθηκε η παρουσία των μεταλλωρύχων τότε τα δικά μου σχόλια περισσεύουν.  
          Η δέσμευση για καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας σε άξονες δίχως ρόδες δεν μας πείθει. 
          Πρόβλημα δεν είναι 2000 + εργαζόμενοι, με ασφαλιστικά ταμεία, φόρους και μισθούς πληρωμένα στην ώρα τους. Πρόβλημα είναι η ανεργία, πρόβλημα είναι η ανασφάλιστη εργασία και πρόβλημα είναι να δουλεύεις 12 έως 14 ώρες σε ένα ξενοδοχείο, μαύρα, με 20 €.
     Ενότητα μπορεί να υπάρξει μόνο με συνύπαρξη των μεταλλείων και του τουρισμού. Τι δε καταλαβαίνετε; 
         Προκοπή είναι να δουλεύεις και να πληρώνεσαι. Να πληρώνεσαι και να ξοδεύεις, να δημιουργείς. Σε αυτούς που τα δίνεις να κάνουν το αντίστοιχο. Τέλος μία κοινωνία να ευημερεί. Μία κοινωνία με κοινά μέσα επιβίωσης. Έτσι όπως ορίζουν την λέξη κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: