Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τι μας λες κύριε Λαφαζάνη;

«...Πρόκειται για γνωστή θέση, την οποία είχαμε ως αντιπολίτευση και την παλέψαμε με αγώνες. Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση του χρυσού στις Σκουριές. Και θα αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε αυτή τη θέση μας. Θα στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, τη δουλειά τους και την προοπτική τους» 
Αυτά είπε ο Υπουργός στο τέλος της ομιλίας του, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη βουλή. Πως θα στηρίξει τους εργαζόμενους, τη δουλειά τους και την προοπτική τους αντιτιθέμενοι στην επένδυση στις Σκουριές;
        Κύριε Λαφαζάνη, 1980 περίπου εργαζόμενοι ισοδυναμούν με περίπου 4000 ενήλικες κάτοικοι της περιοχής (σύζυγοι και εξαρτώμενα μέλη), άλλα περίπου 4000 παιδιά, όπου πρέπει να προσθέσουμε και τους εργαζόμενους σε εργολάβους. Επίσης κύριε Λαφαζάνη, την περίοδο που στην Ελλάδα της κρίσης κλείνουν επιχειρήσεις, εδώ ανοίγουν. Μάλλον άνοιγαν εώς ότου βγήκατε εσείς κυβέρνηση και αρχίσατε τις εξαγγελίες, ορμώμενοι από τους ψηφοφόρους σας που μάλλον σας πληροφόρησαν πλημμελώς. Το λέω αυτό γιατί πολλοί άρχισαν να δειλιάζουν μετά από όλα αυτά. Διότι αυτοί οι άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής, έζησαν και τις περιόδους ύφεσης με τα μεταλλεία κλειστά. 
Σκεφτείτε το.  Θα επανέρθουμε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο κ εύστοχο
Μπράβο