Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ανάκληση της Ανάκλησης, Βήμα 1ο

   
  Έχουμε λοιπόν ανάκληση της ανάκλησης της άδειας υλοτόμησης στις Σκουριές. Προσωπικά, αυτό είναι μόνο ένα βήμα. Αναμένουμε και την ανάκληση της ανάκλησης της Αρχιτεκτονικής και ηλεκτρομηχανολογικής άδειας. Αυτό θα είναι ένα δεύτερο βήμα. Το τελικό όμως βήμα θα είναι να πάψουν οριστικά οι οχλήσεις προς τους εργαζόμενους στο μέλλον.
    Θέλω να πω με αυτό και να επαναλάβω ότι δεν μίλησε κανείς να την απουσία ελέγχων. Έχω ξαναεπισημάνει, ότι οι έλεγχοι μπορούν να είναι καθημερινοί.  Αλλά, όχι να σταματάμε τις εργασίες κάθε τόσο για να ελέγχουμε. Είναι παράλογο και γίνετε μόνο και μόνο για να δημιουργεί δυσλειτουργία στην εταιρεία με ότι αυτό συνεπάγεται. 
   Θέλω όμως να πω και κάτι άλλο. Κάνοντας σήμερα την καθημερινή μου βόλτα στα διάφορα blog και ειδησεογραφικά site είδα πολλές αναρτήσεις με κριτική στην απόφαση του υπουργείου. Λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι το ύφος και το παραλήρημα των αρθρογράφων του antigold μετώπου και πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων - Πράσινων.
   Διαβάζω λοιπόν σε γνωστό blog της Χαλκιδικής, από antigold αρθρογράφο:

        Το ξέραμε, @#%^&*@&# Υπουργέ, ότι οι άδειες είναι νόμιμες. Γι' αυτό σας ψήφισαν οι              κάτοικοι των Σκουριών. Για να αλλάξετε τον νόμο"

    Λέει λοιπόν "οι κάτοικοι των Σκουριών". Το ίδιο παραμύθι, η ίδια προπαγάνδα. Λες και οι Σκουριές είναι πόλη ή χωριό και όχι ένα τοπωνύμιο στο δάσος. Ξέραν ότι οι άδειες ήταν νόμιμες. Επιθυμούσαν την αλλαγή του νόμου για να γίνουν παράνομες (αν και η κυρία Ιγγλέζη άλλα έλεγε). Αυτό το κράτος ονειρεύονταν; Αλλάζουμε τον νόμο για να κηρύξουμε μια επένδυση παράνομη; Αν ο νόμος αυτός επηρεάζει και άλλες σε εξέλιξη επενδύσεις στην Ελλάδα; Με τέτοιες κινήσεις θα προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις που τόσο ανάγκη έχει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο τόπος; Μάλλον όχι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα γίνουμε για μια ακόμα φορά Διεθνώς ρεζίλι.  
    Ο Γ.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ λέει μεταξύ άλλων:
                        
                          "Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι σύμβολο για τον ΣΥΡΙΖΑ"

   Εγώ νόμιζα ότι σύμβολα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εργάτες και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που έχουν πληγεί περισσότερο (μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες) τα χρόνια της κρίσης.
Νόμιζα πως σύμβολο είναι η αντιμνημονιακή πολιτική.

Μάλλον έκανα λάθος. Για κάποιους τα σύμβολα έχουν άλλη σημασία και παράγουν πολιτική μη συμβατή με τις αξίες κάποιων ανθρώπων.  

      

Δεν υπάρχουν σχόλια: