Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Συντονιστικό Ιερισσού

        Διαβάζω σε γνωστό μπλοκ της Χαλκιδικής, την σημερινή ανακοίνωση του Συντονιστικού Ιερισσού ενάντια στη εξόρυξη Χρυσού. Όσοι επιθυμούν να τη διαβάσουν βρίσκετε ΕΔΩ. Αναφέρει λοιπόν:

«Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ως “ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τελευταίες εξελίξεις που θέτουν πιο πολύ από ποτέ σε κίνδυνο το μέλλον μας”. Σημείωση: οι “τελευταίες εξελίξεις” είναι, προφανώς, οι έλεγχοι των κρατικών μηχανισμών για τη νομιμότητα.»

                
         Όχι φίλοι μου,  ως συνήθως το αναγνώσατε λάθος. Οι εργαζόμενοι επιζητούν τον έλεγχο νομιμότητας από το κράτος παντού. Θέλουν η επένδυση να είναι καθ’ όλα νόμιμη και να τηρεί όλες τις παραμέτρους της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ας υπάρχει μόνιμα ένα κλιμάκιο της πολιτείας και ας ελέγχει καθημερινά όλες τις δραστηριότητες. Με μία προϋπόθεση.  Θα ελέγχει, θα παρατηρεί, θα διορθώνει, θα εισηγείται, η εταιρεία θα υπακούει αλλά δεν θα πλήξη καμία θέση εργαζόμενου.  Ποιος σας είπε εσάς ότι για να κάνει μία υπηρεσία έλεγχο πρέπει να κάνει ανάκληση αδείας. Ανάκληση κάνεις όταν υπάρχει παρανομία στην έκδοση της άδειας και όχι για να την ελέγξεις. Προφανώς δεν θέλουν τον έλεγχο αλλά την παρακώλυση εργασίας συναδέλφων, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και μη μου πείτε ότι η αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική άδεια θα δημιουργήσουν μη αναστρέψιμη κατάσταση. Ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε;

                Ακούστε κύριοι, το δικαίωμα στην εργασία είναι όντως ιερό, και το δικό μας και το δικό σας. Κανείς μας δεν είπε ότι δεν θέλουμε να δουλεύετε. Όπως δουλεύατε μέχρι τώρα έτσι θα συνεχίσετε να δουλεύετε. Η συλλογικότητα όμως για να επιτευχθεί χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Δεν υπάρχει μονομερής συλλογικότητα.

           Οι μεταλλωρύχοι είναι πάντα ανοιχτοί σε συζήτηση. Να υπάρχει όμως μία βάση. Να υπάρχουν ρεαλιστικές προτάσεις. Διαπραγμάτευση με τις θέσεις εργασίας μας και με αυτές που ακολουθούν δεν υπάρχει. Αν θέλετε διάλογο υπάρχουν προτάσεις. Σκεφτείτε τες . Δεν υπάρχει μόνο άσπρο – μαύρο. Δίπλα σας είναι, ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τες. Αν θέλετε. Αν όχι, εμείς συνεχίζουμε…

Υ.Γ.: Στον τίτλο της ανακοίνωσης γράφετε : «Απεργία, με την ευγενική χορηγία της Ελληνικός Χρυσός…»  Τη χορηγία μάλλον ξεχάσατε να τη σχολιάσετε στην ανακοίνωση, με το γνωστό πλέον τρόπο. Ή ξεχάσατε να σβήσετε τη χορηγία από τον τίτλο της ανακοίνωσης. Γιατί φίλοι μου, σήμερα είχαμε ΑΠΕΡΓΙΑ! Με ότι αυτό συνεπάγεται μισθολογικά.

  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον Νόμο περί ανάκλησης αδειών ανφέρεται η εξής παράγραφος:
Οι μη νόμιμες οικοδομικές άδειες όπως και όλες οι διοικητικές πράξεις υπόκεινται σε ανάκληση υπό τους περιορισμούς των γενικών αρχών που διέπουν την ανάκληση αυτών (ΣτΕ 3997/87), ανακαλούνται οποτεδήποτε αν συντρέχουν λόγοι προστασίας κοινωνικού συμφέροντος ή αν η έκδοσή τους βασίσθηκε σε ψευδή στοιχεία με υπαιτιότητα του ενδιαφερομένου.(ΣτΕ 289, 1223, 1529/93 και εγγρ.48555/01)

Unknown είπε...

Ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Από τη στιγμή που δεν ελέγχθηκαν δεν έπρεπε να ανακληθούν. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο η ανάκληση έγινε λόγω καταγγελίας και όχι λόγω ελέγχου από της αρμόδιες αρχές. Αυτές τώρα θα ελέγξουν.
Α, και να μη ξεχάσω, σε αυτά που θέλουμε να πιστεύουμε, το ΣτΕ είναι αμερόληπτο;

Ανώνυμος είπε...

Βασικά δεν λες ακριβώς αυτο.Μπορει να το εννοείς αλλα σιγουρα δεν το λες.Είτε είναι αμερόληπτο είτε οχι φίλε μου ο νόμος τούς δίνει το δικαίωμα ανάκλησης.Στό σχόλιο μου απαντάς με την χρήση της λέξης : ''καταγγελία'' αρα ξαναπαραθέτω κομμάτι του σχόλιου μου:ανακαλούνται οποτεδήποτε αν συντρέχουν λόγοι προστασίας κοινωνικού συμφέροντος ή αν η έκδοσή τους βασίσθηκε σε ψευδή στοιχεία με υπαιτιότητα του ενδιαφερομένου.(ΣτΕ 289, 1223, 1529/93 και εγγρ.48555/01)...Ξεχνα την λέξη έλεγχος, εγω δεν θέλω να προβάλω τον εαυτό μου εναντίον σου ουτέ όλων εσάς, απλα καλό είναι να υπάρχει αντικειμενικότητα.