Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Με κρύο και με Χιόνι ο Αγώνας Δυναμώνει...

    Με κρύο και με χιόνι ο αγώνας δυναμώνει.

 Αυτό το σύνθημα με τη φωτογραφία που βλέπετε πιστεύω πως σας κάνει να νιώσετε το πνεύμα μας και την αγωνιστικότητά μας. Ναι, είμασταν εκεί, ενωμένοι, μέσα στο κρύο και στο χιόνι, φωνάζοντας για την τελική δικαίωση. Την δικαίωση για την έμπρακτη ανάπτυξη της περιοχής , τη δικαίωση για να αποδείξουμε ότι τουρισμός και μεταλλεία πάνε μαζί.
                Όλο αυτό το κάναμε ειρηνικά, η αστυνομία παρακολουθούσε (ως όφειλε να κάνει) , την συγκέντρωση μας διακριτικά. Ήταν περίπου 3000 κόσμος. Κόσμος κάτοικοι της περιοχής.  Το επαναλαμβάνω: Κάτοικοι της περιοχής. Ειρηνικά και με παλμό, στήριξαν τη δουλειά τους, την περιοχή τους, τον τόπο τους.
                Κάπου αλλού όμως υπήρχαν συμπλοκές, λίγο πιο πάνω. Οι συρράξεις γίνανε με τα ΜΑΤ, αλλά όχι με μας. Δεν έγιναν με τους εργαζόμενους,  που κάποιοι προανήγγειλαν ότι θα γίνουν. Έγιναν με τους SOS. Με αυτούς που μας απειλούσαν εδώ και μέρες ότι θα νιώσουμε τη βία της αστυνομίας. Γιατί έγιναν πάλι με αυτούς ενώ πλέον έχουμε την κυβέρνησή τους; Το λέω αυτό με όλη την ευθύνη του λόγου μου. Την κυβέρνησή τους.
Παραθέτω λοιπόν ένα σχόλιο που βρήκα στο facebook και μου άρεσε πολύ:

Όλες οι πορείες και διαδηλώσεις των εργαζομένων της μεταλλευτικής στις Σκουριές είναι ειρηνικές σε αντίθεση με τις πορείες και τις διαδηλώσεις των " ΑΝΤΙ " που είναι πάντα μα πάντα επεισοδιακές και επικίνδυνες ,αυτό φαίνεται ποιους περιφρουρεί η αστυνομία. Οι μεν εργαζόμενοι διαδηλώνουν για να σιγουρέψουν το ψωμί τους οι δε «ΑΝΤΙ» διαδηλώνουν να τους πάρουν την μπουκιά από το στόμα. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα και αυτή θα παραδώσουμε στους απογόνους μας, μία χώρα διχασμένη που κατοικείται από τους μεν και τους δε..


Διατηρώ την ανωνυμία του σχολιαστή για ευνόητους λόγους. Πήρα όμως την άδειά του.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έχω δυο πράγματα να σχολιάσω.
Η εμπειρία μου από τις πορείες όχι μόνο εδώ στην Χαλκιδική αλλά και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα μου έμαθε να μπορώ να υπολογίζω τον αριθμό των διαδηλωτών κατά προσέγγιση βέβαια.
Ξέρω τι θα σκεφτείς, ότι είμαι επαγγελματίας διαδηλωτής.
Όχι δεν είναι αυτό. Απλά αγωνίζομαι πολλά χρόνια για ένα καλύτερο αύριο για ΟΛΟΥς ΜΑΣ και όχι μόνο για μένα.
Το νούμερο που χρησιμοποίησες για σας ήταν ιλιγγιώδες.
Πάνω από 800 άτομα δεν ήσασταν ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ!!!
Το δεύτερο είναι το σχόλιο που ξεσήκωσες από το facebook
Εδώ λέει ένα τεράστιο ψέμα. Και αυτό είναι ότι θέλουμε να σας πάρουμε την μπουκιά από το στόμα.
Όχι φίλε μου. Δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως με τους εργαζόμενους και αυτό το λέμε σε όλους τους τόνους, όπως δεν έχουμε σκοπό να διεκδικήσουμε καμία από τις θέσεις εργασίας σας.
Η αλήθεια είναι ότι εμείς παλεύουμε για την σωτηρία του τόπου μας και όχι να σας κλέψουμε την μπουκιά από το στόμα!!!
Ξέρω ότι δεν θα πειστείς απ αυτό που σου λέω αλλά αυτή είναι η μοναδική αλήθεια είτε το θες είτε όχι!!!!!
Από την άλλη εσείς είστε αυτοί που απειλείτε έμμεσα και άμεσα εμάς τους ΑΝΤΙ.
Και αυτές τις απειλές τις καταπίνουμε αμάσητα…
Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Α και κάτι ακόμα σύρραξεις θα μπορούσες να ονοματίσεις τις συγκρούσεις που είχαμε στο παρελθόν με τα ΜΑΤ.
Αυτό ήταν μια αψιμαχία.
Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και όταν έχεις στα χέρια σου την δύναμη της τέταρτης εξουσίας, διαμορφώνεις απόψεις πολύ λανθασμένες όταν χρησιμοποιείς λάθος ορισμούς.
Μην αντιγράφεις λοιπόν τους πολίτες Αριστοτέλη στις τακτικές τους ούτε και το MEGA.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Unknown είπε...

Άκου να δεις. Αν ήθελα να αντιγράψω θα αναδημοσίευα στο μπλοκ πλειάδες αναρτήσεων για να το παίξω ειδησιογράφος και επισκέψιμος. Δε το κάνω όπως βλέπεις γιατί ο ρόλος και ο στόχος δεν είναι αυτός. Πόσο κόσμο είχε; Τουλάχιστον 2000. Όσο για την ελληνική γλώσσα, είμαι περήφανος που ακόμα τη μαθαίνω...