Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Επικαιρότητα

   


 Θα προσπαθήσω να κάνω μία παρουσίαση και ένα σχολιασμό της επικαιρότητας από την απεργία και μετά. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, κατά την άποψη μου, το διάστημα αυτό των 4 ημερών είχαμε 2 σημαντικά γεγονότα.


  1. Η κάθοδος των υλοτόμων των Σκουριών στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο ΠΑΠΕΝ. Εκεί πήραν την υπόσχεση από τα χείλη του Υπουργού, ότι το αργότερο την Τρίτη θα είναι στις δουλειές τους διότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα νομιμότητας.  Άκουσα με ευχαρίστηση την εξέλιξη αυτή και αναμένω την εφαρμογή των υποσχέσεων. Πραγματικά αν γίνουν πράξη, ίσως να ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια λογική προσέγγιση στο θέμα μας και να μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο.   Δε μπορώ όμως να μη σχολιάσω τη λυσσαλέα επίθεση από ορισμένους συμπολίτες μας, σε αυτούς τους ανθρώπους. Έγραψαν ότι δεν είναι υλοτόμοι επειδή έχουν ένα δικό τους σωματείο (όχι συνεταιρισμό) και δεν ανήκουν σε κανένα συνεταιρισμό. Μα ο πρόεδρος του σωματείου τους, κ. Κούνδουρος ισχυρίζεται με χαρτιά ότι είναι υλοτόμοι, από συνεταιρισμούς, πολλοί από αυτούς τρίτης γενιάς και επέλεξαν να δουλέψουν στις Σκουριές. Ποιο είναι το πρόβλημα των προέδρων των συνεταιρισμών; Με πρωτόκολλα του δασαρχείου δε δουλεύουν και αυτοί; Έλεος δηλαδή με τη προπαγάνδα του μηδενισμού της ικανότητας των ανθρώπων λόγω της απόφασής να δουλέψουν με εργοδότη (έμμεσο ή άμεσο) την Ελληνικός Χρυσός. Μόνο οι αντίθετοι έχουν επαγγελματικά δικαιώματα; Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
  2.  Η συνάντηση της διοίκησης της Ελληνικός Χρυσός, παρουσία του πρέσβη του Καναδά με την διοίκηση του υπουργείου ΠΑΠΕΝ. Υποσχέθηκε ο Κύριος Λαφαζάνης με τον Κύριο Τσιρώνη, ότι σύντομα θα επισκεφθούν τη Χαλκιδική και θα δουν από κοντά τα έργα της επένδυσης. Καλώς να έρθουν. Τους περιμένουμε. Έπρεπε ήδη να είχαν έρθει. Τα μηνύματα που βγήκαν από αυτή τη συνάντηση, τολμώ να πω ότι δεν ήταν ουσιαστικά. Τουλάχιστον να έρθουν, να μας δουν και να θέλουν να καταλάβουν.
Διαισθάνομαι ότι από αύριο ξεκινάει μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα.

Καλή εβδομάδα σε όλους λοιπόν!

Υ.Γ.1 : Παρέλειψα να πω πως στη συνάντηση των δασεργατών στο υπουργείο ήταν παρόν και αντιπροσωπεία των σωματίων εργαζομένων στα μεταλλεία. Η συναδελφική αλληλεγγύη αυτές τις στιγμές, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Υ.Γ.2 : Δεν σχολιάζω τίποτα για τα απορριμματοφόρα. Οι προβοκάτσιες μακριά από μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τα απορριμματοφόρα…ένοχη σιωπή ή ηρεμία πριν την καταιγίδα???

ΑΣΤΕΡΙΞ