Κυριακή 5 Απριλίου 2015

5/4/2015

5 Απριλίου 2015.

Η σημερινή ημερομηνία. Μια ημερομηνία που θα μείνει στην συνείδηση, στην μνήμη και στη ιστορία αυτού του τόπου. Τι έγινε σήμερα; Θα σας το πω με στρατιωτικούς όρους.

«Ανακατάληψη υψώματος από τον εχθρό, υπό την απειλή εκσφεντονιζόμενων   μπουλιωνών,  πετρών και μπουκαλιών από πολεμικές σφενδόνες, με την υποστήριξη πιστολιών φωτοβολίδων και μισθοφόρους κουκουλοφόρους με χρήση κάθε δυνατού μέσου δια την απόκρουσή μας»

Επιχείρηση: Επιτυχής!!!!

Ναι! Εμείς δίχως όπλα, με καθαρά πρόσωπα κάναμε την αρχή του πραγματικού πολέμου. Στη μάχη αυτή κερδίσαμε! Καταλάβαμε το ύψωμα, τους ρίξαμε στην άσφαλτο και ας είχαν κυβερνητική συμπαράσταση.
     
Αν και είμαι κατά της βίας αυτό που έγινε σήμερα με έπεισε  ότι ήταν το πραγματικό ξεκίνημα ενός χαλκιδικιώτικου εμφύλιου. Στον εμφύλιο αυτό παλεύουν δύο πλευρές. Η μία πλευρά έχει μια ιδεολογία, κατευθυνόμενη από αποδεδειγμένα οικονομικά αντιπαραγωγικούς κατευθυντές και από την άλλη άνθρωποι που λειτουργούν για το δικαίωμα στην εργασία και μέσω αυτής στην ευημερία.

Τα τελευταία χρόνια κάποιοι θέλησαν να μας πείσουν ότι η ευημερία έρχεται με φούσκες. Ότι η παραγωγή είναι υποδεέστερη της λαμογιάς. Κάποιοι από μας ίσως το πίστεψαν αλλά εν καιρώ κατάλαβαν ότι είναι λάθος. Τώρα, στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία που ζούμε, καταλάβαμε ότι μόνο ο παραγωγικός κλάδος μπορεί να επιβιώσει. Έρχονται λοιπόν κάποιοι με παραλλαγής  στολή να μας σημαδεύουν με σφενδόνες   για να μας πουν ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους οι κηφήνες των 3-4 μηνών εργασίας το χρόνο (που δε πρόκειται να το χάσουν λόγω της επένδυσης)  ότι εμείς πρέπει να μείνουμε άνεργοι.

Όχι φίλοι μου, δεν μας πείσατε. Μέχρι τώρα σας αφήναμε να αλωνίζεται. Τώρα είμαστε και εμείς εδώ. Διαλέξτε.

Ή όλοι μαζί ή μόνο εμείς.

Απλά τα πράγματα.

Όλοι μαζί ή μόνο εμείς.

Διαλέξτε και πάρτε!


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ τις τάξεις του στρατού λίγο πολύ περάσαμε όλοι μας.
Ανακατάληψη κάνει ο επιτιθέμενος και όχι ο αμυνόμενος.
Άρα σύμφωνα και με τα δικά σου λεγόμενα ,τα επεισόδια τα ξεκινήσατε εσείς, όπως είναι βέβαια η αλήθεια και όχι εμείς όπως μας κατηγορείτε.
Βέβαια επειδή μας κατηγορείτε για τις σφεντόνες, φωτοβολίδες, μπουλόνια και άλλα πολλά, θα πρέπει να σου πω ότι δεν νομίζω να είχατε την απαίτηση μετά την επίθεση σας σε συνεργασία με τα ΜΑΤ, να σας προσφέρουμε και ένα τσίπουρο για να πάρετε ανάσα και μια ανθοδέσμη για καλοσωρισμα, όταν καταλάβατε το ύψωμα.
Εγώ την επιχείρηση σας θα την έλεγα αποτυχημένη.
Ξέρεις γιατί??
Γιατί σήμερα έχασε η ενότητα της περιοχής και αιτία ήταν αυτή η επιχείρηση σας.
Θα έλεγα να ευχόσουν ένα καλύτερο αύριο για την ενότητα στην περιοχή και όχι να πανηγυρίζεις την κατάληψη του υψώματος.
Αν το έκανες αυτό, μα την αλήθεια θα σου άξιζε ένα τεράστιο μπράβο.
Λυπάμαι όμως φίλε μου πραγματικά γιατί παρασύρθηκες κι εσύ από κάτι δικούς σας ανεγκέφαλους.
Σε μια μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πες μου ποιος είναι αυτός που βγαίνει κερδισμένος???
ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!! Σκοτωμένοι τραυματισμένοι και ανάπηροι μόνο θα υπάρχουν.
Από σήμερα η ενότητα είναι δεδομένο πως έμεινε ανάπηρη για πολύ καιρό στον τόπο μας.
ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ότι είσαι έξυπνος πολύ, μην κάνεις τέτοια λάθη.
Μην πέφτεις στην παγίδα της διχόνοιας και πάνω απ όλα μην παρασύρεσαι από ανεγκέφαλους, και ανθρώπους που έχουν τεράστια συμφέροντα να υπάρχει διχόνοια.!!!!!
Μην μας αναγκάσετε λοιπόν να πούμε…..ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Unknown είπε...

Η ενότητα έχει χαθεί από τότε που κάψατε περιουσίες βιοπαλεστών. Από τότε που λούζατε με βενζίνη εργαζόμενους και τους απειλούσατε με φωτιά. Χθες απλά σας έτσουξε γιατί σας δείξαμε ότι είμαστε πιο δυνατοί. Η ενότητα για να υπάρξει πρέπει να σταματήσετε σε πρώτη φάση να μας βρίζετε. Να σταματήσετε να προπυλακίζετε τα σπίτια εργαζομένων στην άνομη Ιερισσό. Όσο για τον Δήμαρχο... είναι πολύ λίγος και ανίκανος να διαχειριστεί καταστάσεις. Είναι και απών.
Όσο για το ποιος ξεκίνησε, ανακατάληψη έγραψα. Μάλλον ήσουν στο ΚΨΜ σε εκείνο το μάθημα.

Ανώνυμος είπε...

Α(ρχι)στερίξ,
τύφλα να 'χει ο Γκαίμπελς!

Είναι κρίμα, είναι γελοίο να μιλάν κάποιοι για ενότητα. Ποιοί, αυτοί που εκφοβίζανε και διώχνανε παιδιά ναι παιδιά απ' τα σχολεία της Ιερισσού!
Τώρα τη θυμηθήκατε την ενότητα; Ως τώρα σας έφταιγε ο Πάχτας. Τώρα που έφυγε ποιός άραγε φταίει; Πάλι ο Πάχτας;
Ένας διαδηλωτής που διαδηλώνει, που διεκδικεί το δίκό του έχει κανένα λόγο να φοράει κουκούλα; Απάντησέ μου. Μήπως δεν είναι κάτοικος και ο πραγματικός του σκοπός δεν είναι αυτός για τον οποίο υποτίθεται ότι αγωνίζεται;

Και κάτι τελευταίο... Για πολύ μιλιτάρα σε κόβω, κάτι που δεν ταιριάζει σε έναν πραγματικό Αριστερό. Μήπως είσαι και συ από αυτούς τους όψιμους ΄γιαλατζί Αριστερούς - πρώην ψηφοφόρους Πάππα, δήμαχο Φλωρίνη κτλ. - άρα συστημικούς που τελευταία μας γίνατε αγωνιστές! Μάλλον, γιατί οι πραγματικοί αγωνιστές και δη της Αριστεράς δεν θα τα βάζανε ποτέ με εργαζόμενους και πολύ περισσότερο με παιδιά!!!

Ανώνυμος είπε...

6 Απριλίου 2015 - 8:40 μ.μ.

Δεν αξίζει να απαντήσω σε σαχλαμάρες και ασυνάρτητα πράγματα. Ειδικά όταν στοχοποιείς χωρίς να γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις. Αυθαίρετα συμπεράσματα έβγαλες.
Γνωστή η τακτική σας σχολιαστές.

ΑΣΤΕΡΙΞ


Ανώνυμος είπε...

6 Απριλίου 2015 - 5:34 μ.μ.

Το σχόλιο σου είναι πολυ επιθετικό, άρα δεν μπορείς να εμφανίζεσαι υπέρμαχος της ειρήνης και της ομαλότητας.
Πάντως δεν είστε σε θέση να θέτετε όρους με την πρόφαση ότι είστε ποιο δυνατοί.
Και η μαφία στην Ιταλία ήταν δυνατή…..
Εσύ που ήσουν στις ειδικές δυνάμεις ίσως να γνωρίζεις καλύτερα από μένα τις ορολογίες.
Απών δεν ήμουν και δεν θα είμαι ποτέ στην ζωή για κανένα λόγο.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Και έχεις εσύ δικαίωμα να μιλάς για ενότητα ειρήνη αξιοπρέπεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πολλά τα θαυμαστικά γιατί τα μέχρι τώρα σχόλια σου εναντίον των πραγματικών κατοίκων της βόρειας Χαλκιδικής είναι τουλάχιστον εμετικά και γεμάτα μίσος να το πω;;;;;; εμπάθεια να το πω;;;;;;; δεν ξέρω .... εσύ δεν μπορείς να μιλάς για επιθετικά σχόλια .....

Ανώνυμος είπε...


Όχι φίλε μου κάνεις λάθος.
Εμετικά ήταν για τα δικά σου πιστεύω και απόψεις. Τα σχόλια μου όλα ήταν στο ίδιο ύφος με τα άρθρα των πολιτών του Αριστοτέλη.
Κάτι το οποίο είναι αντίθετο με σας είναι εμετικό.
Σ αυτό το μπλοκ που ο αρθρογράφος του κρατά ισορροπίες δεν νομίζω να υπήρξε έστω και ένα δικό μου σχόλιο που να μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει εμετικό.
Ο αρθρογράφος με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια σχολιάζει χωρίς να προκαλεί και αυτό είναι προς ΤΙΜΗ ΤΟΥ!!! Εδώ μέσα υπάρχει αντιπαράθεση επιχειρημάτων χωρίς ειρωνείες και προκλήσεις από αμφότερες τις πλευρές.
Τα σωστά έχω μάθει να τα λέω όπως και τα λάθος και μάλιστα με σκληρή γλώσσα.
Καλό Πάσχα και για σένα!!!!

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ! Ειλικρινά!
Είσαι όμως έτοιμος να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να μιλήσουμε; Μάλλον όχι.
Καλό Πάσχα και σε σένα. Με τις ειλικρινές μου ευχές!