Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ευημερία

Φίλοι και μη φίλοι, καλημέρα σας,
                Μετά από 12ήμερη απουσία, είμαι πάλι εδώ. Θα ακολουθήσουν αναρτήσεις για την επικαιρότητα που βιώνουμε και σχολιασμοί. Δυστυχώς, το μπλοκ αυτό μετατρέπεται πλέον σε ένα μπλοκ καθαρά αγωνιστικό. Το είχα πει στην αρχή. Μακάρι να μη χρειαζόταν αλλά με την πολιτική της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών φτάσαμε στο σημείο μηδέν.  
                Ποιο είναι το σημείο μηδέν; Η πλέον σοβαρή περίπτωση να κάνουμε πρωτομαγιά σε διαθεσιμότητα ή σε ανεργία. Μερικοί θα πουν ότι θα χάσουμε το ψωμί μας. Άλλοι ότι θα χάσουμε τις δουλειές μας και άλλοι ότι θα σταματήσει η καταστροφή του τόπου.
                Η δικιά μου άποψη είναι η εξής:
Οι Μεταλλωρύχοι είναι άνθρωποι με περηφάνια και διακρίνονται για την εργατικότητά τους. Είναι άνθρωποι ικανοί. Άνθρωποι καταρτισμένοι. Δεν είναι κοπρίτες όπως θέλουν να τους παρουσιάσουν κάποιοι προπαγανδιστές που μπροστά τους ο Γκέμπελ θα ένιωθε αμήχανος. Αυτοί λοιπόν οι μεταλλωρύχοι δεν δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο. Αυτό το ξεροκόμματο (σε αντίθεση με κάποιους άλλους) έχουν την δυνατότητα και τη παλικαριά να το βγάλουν δουλεύοντας και με άλλους τρόπους  και να το προσφέρουν στην οικογένειά τους.  Οι μεταλλωρύχοι όμως αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για το δικαίωμά τους στην εργασία, που θα τους οδηγήσει στην ΕΥΗΜΕΡΙΑ. Όχι μόνο τη προσωπική τους ευημερία αλλά όλου του τόπου που ζούνε. Τι σημαίνει όμως ΕΥΗΜΕΡΙΑ τη σήμερον εποχή;
Ευημερία είναι, να έχεις την αξιοπρέπεια να κάνεις ένα τραπέζι στο σπίτι σου τους φίλους σου
Ευημερία είναι, να έχεις τη δυνατότητα να βγεις μια Κυριακή με την οικογένεια σου σε μια ταβέρνα και να περάσουμε όλοι μαζί μερικές στιγμές χαλάρωσης.
Ευημερία είναι, να μπορείς να αλλάξεις το αυτοκίνητό σου επειδή το παλιό χάλασε και δε επισκευάζεται.
Ευημερία είναι, να μπορείς να στείλεις τα παιδιά σου σε ένα φροντιστήριο για να βελτιώσεις την πρόοδό τους.
Ευημερία είναι, όταν το παιδί σου μετά από κόπο πέρασε στο πανεπιστήμιο ή σε κάποια άλλη σχολή, να δύνασαι να το στείλεις να σπουδάσει.      
Ευημερία είναι, όταν το παιδί σου έρθει και σου πει ότι θέλει να παντρευτεί να μη σκεφτείς ότι δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις τον γάμο για οικονομικούς λόγους.
Αυτά και άλλα πολλά σημαίνουν ευημερία στην συγκεκριμένη εποχή που βιώνουμε. Για κάποιους πιο ευκατάστατους αυτά που ανέφερα ίσως απλά να λεγόντουσαν ποιότητα ζωής. Για μας λέγονται ευημερία.
Την ευημερία αυτή μας αφήνει να την οραματιζόμαστε η δουλειά που κάνουμε. Θα αγωνιστούμε σκληρά ώστε το όραμά μας να μην το σβήσουν κάποιοι «βολεμένοι», που στη ζωή τους δεν πρόλαβαν να αποχτήσουν όραμα διότι κάποιοι τους το χάρισαν πριν καν δημιουργηθεί


Επανέρχομαι….   

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς όρισες…!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα στους ορισμούς της ευημερίας και είναι όπως τα λες.
Όχι όμως αυτή η ευημερία να είναι εις βάρος άλλων ανθρώπων και της καταστροφής του τόπου μας.
Σ αυτά που λέω ελπίζω ότι συμφωνείς κι εσύ. Κάνω λάθος???


ΑΣΤΕΡΙΞ

Unknown είπε...

Την άποψη μου, που είναι και η αλήθεια, σου την έχω πει πολλές φορές. Η ευημερία δεν είναι σε βάρος κανενός. Όλοι χωρούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Καταστροφή δεν υφίσταται. Ξεκολλήστε μήπως και μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο. Αν και μετά τα σημερινά πιο εύκολο βλέπω την λύση του κυπριακού....