Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Όποιος Σπέρνει Ανέμους Θερίζει Θύελλες


         Πέρασαν λοιπόν 4 ημέρες από την μεγαλύτερη συγκέντρωση εργαζομένων, σε μία ιδιωτική εταιρεία, στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες. Μια συγκέντρωση 5000 και πλέον εργαζόμενων και των οικογενειών τους στην Ελληνικός Χρυσός που διαδήλωσαν για το δικαίωμα στην εργασία. Όλη η Ελλάδα είδε με τα μάτια της ποια είναι η πλειοψηφία των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής. Μεγάλη συγκέντρωση, με παλμό, ειρηνική και με άψογη διοργάνωση. Πριν προλάβει να τελειώσει, ο πανικός σε στελέχη της κυβέρνησης, ήταν ζωγραφισμένος παντού. Πρώτο δείγμα του πανικού η ανακοίνωση του υπουργείου ΠΑΠΕΝ. Όσοι δεν την έχετε δει υπάρχει και ΕΔΩ.


Αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση ότι οι εργαζόμενοι, λειτουργούν ως ασπίδα στην εταιρεία, ότι μόλις ολοκληρωθεί η αυθαιρεσία τις el dorado, θα μας πετάξει στο δρόμο άρα αδίκως τρέχουμε για αυτή. Μιλάει για αυθαιρεσίες, παρανομίες και περιβαλλοντικές καταστροφές όταν στις άδειες υλοτομίας δεν ανακάλυψε το ίδιο υπουργείο την παραμικρή παρατυπία και στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει αποφανθεί κατά συρροή το ΣΤΕ θετικά.

Κατάλαβε λοιπόν το υπουργείο,     ότι η πλειοψηφία της Χαλκιδικής τελικά, δεν είναι αντιδρώντες αλλά υπέρ της επένδυσης. Κατάλαβε ότι και η κοινή γνώμη άρχισε να αλλάζει και προχώρησε σε τακτικές πυροτεχνημάτων ώστε να σώσει ότι σώζεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη. Σε συνέντευξη στο left.gr που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, σε έντονο ειρωνικό ύφος, αμφισβητεί την κάθοδο των χιλιάδων, στέλνει δικό της άνθρωπο στο Καλλιμάρμαρο, να μετρήσει τα λεωφορεία αλλά μάλλον τα έχασε στο μέτρημα και συνεχίζει να υποβαθμίζει την νοημοσύνη, την αγωνιστικότητα και το δίκιο των εργαζομένων. Πρέπει να αναφέρω εδώ ότι η βουλευτής τους 2000 εργαζόμενους τους έκανε 969. Τους εργαζόμενους σε εργολάβους που απασχολούνται αποκλειστικά στο έργο της Ελληνικός Χρυσός, τους πετάει κανονικά στα σκουπίδια. Εδώ θέλω όμως να πω, πως οι εργαζόμενοι των εργολάβων συμμετέχουν από το 2014 στο κοινό σωματείο εργαζομένων και εκπροσωπούνται στο ΔΣ επίσης. Διότι για μας δεν υπάρχει διαχωρισμός. Είμαστε όλοι εργαζόμενοι στα μεταλλεία. Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε το καλύτερο για μας και τον τόπο που ΖΟΥΜΕ!

Πρέπει να πω, ότι δεν έχουμε την ανάγκη να έρθουμε σε αντιδικία, για το πόσοι ήμασταν στη συγκέντρωση. Το είδε όλη η Αθήνα, το είδε όλοι η Ελλάδα. Δεν το είδαν αυτοί που εθελοτυφλούν.

Ο υπουργός μας προτρέπει στην ανακοίνωση του υπουργείου να αγωνισθούμε για τα θέματα που θέτει. Ποια θέματα; Μας είπε ότι που η Ελληνικός Χρυσός αυθαιρετεί; Μας είπε συγκεκριμένα που δεν τηρείτε η νομιμότητα; Όχι. Μόνο πειροτεχνήματα για λαϊκή κατανάλωση.


Χθες βράδυ άλλος ένας συνάδελφος έχασε μέρος της περιουσίας του . Στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, εφόσον πριν λίγες μέρες είχε καταθέσει μήνυση για εκφοβισμό, του έκαψαν το αυτοκίνητό του. Την περιουσία του. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που το έκαψαν δεν είναι τρομοκράτες, δεν πρέπει να γίνει δικογραφία εναντίον τους όπως και των άλλων στις Σκουριές αλλά πρέπει να θεωρηθούν αγωνιστές. Δε ξέρω πιο κρούσμα σε αριθμό είναι εις βάρος συναδέλφου. Έχω χάσει το μέτρημα. 

Εμείς λοιπόν είμαστε αυτοί:



Αντιμετωπίζουμε  αυτό:

20/4/2015 Νέα Ρόδα. Αυτοκίνητο Εργαζόμενου

και αυτό:



από αυτούς:

16/04/2015 Πορεία ενάντια στα μεταλλεία στο Σύνταγμα.


    Όσο υπομονή και να κάνουμε κάποια στιγμή θα σπάσει. Και τότε, αγαπητοί υπουργοί, αγαπητή Βουλευτή και αγαπητέ αλλά απών Δήμαρχε σας θυμίζω κάτι. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: