Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κατερίνα Ιγγλέζη

«Η σωφροσύνη, είναι η πιο μεγάλη αρετή και η σοφία του να λες την αλήθεια και να πράττεις σύμφωνα με τη φύση, ακούγοντας την » . Επικαλούμαι αγαπητοί φίλοι αυτό το μικρό απόσπασμα του Ηράκλειτου, ως απάντηση στον ξέφρενο σχολιασμό των τελευταίων ημερών , με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα έντασης που κάποιοι προσπαθούν να εγκαταστήσουν στον τόπο μας, πιστεύοντας πως τίποτα δεν άλλαξε στην πολιτική διαχείριση της χώρας και πως εξακολουθεί να ισχύει ο ίδιος παλιός νόμος της ζούγκλας, «Δίκαιο είναι το συμφέρον της Εταιρείας». Όχι πια αγαπητοί φίλοι .
Καμιά εταιρεία δε θα επιβάλλει πολιτική στην κυβέρνηση!
Καμιά Εταιρεία δε θα με αναγκάσει να μη λέω την αλήθεια και να μη πράττω σύμφωνα με τη φύση, τα ιδανικά μου ,και τις πολιτικές αξίες μου!
Γνωρίζω καλά και σέβομαι την αγωνία του καθενός για δουλειά και αξιοπρέπεια .
Διεκδίκηση όμως , με σωφροσύνη και σεβασμό στη δημοκρατία και το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης.

Αυτή είναι η τελευταία σου ανάρτηση στο μέσω κοινωνικής δικτύωσης πριν γράψω αυτές τις γραμμές.  Είναι η τελευταία μετά από πολλές στη σειρά που μαίνεσαι εναντίων των κατοίκων της βόρειας Χαλκιδικής. Ξεκινάς την ανάρτηση με μία φράση του μεγάλου Ηράκλειτου που ξεκινάει με τη λέξη Σωφροσύνη.

Σίγουρα όταν τα έλεγε αυτά ο Ηράκλειτος δεν είχε στο μυαλό του αυτή την έννοια της σωφροσύνης. Μετά από πολλές προκλητικές και ψευδείς αναρτήσεις ως προς ενημέρωση για το τι έγινε στις Σκουριές εκείνη τη μέρα έρχεται και η ανάρτηση με το μάθημα σωφροσύνης.

Άκου Κατερίνα, (ο ενικός προκύπτει επειδή σε γνωρίζω χρόνια, και δε προσφέρει τίποτα η τυπικότητα σε έναν τέτοιο διάλογο), η σωφροσύνη όντως είναι η πιο μεγάλη αρετή, αλλά πρώτα πρέπει να συμμορφωνόμαστε εμείς με αυτή την ιδέα και μετά να την προτείνουμε σε άλλους.

 Θεωρείς εσύ σώφρων ενέργεια να είσαι μαζί με την μία ή την άλλη πλευρά εκείνη τη μέρα;   Είσαι πλέον κυβερνητική βουλευτής. Δημοσιεύεις τα βίντεο με την επίθεση των κουκουλοφόρων με βίδες και μπουλόνια σε εργαζόμενους και κάνεις μαθήματα σωφροσύνης;

Δίκαιο Κατερίνα είναι το συμφέρον της περιοχής. Δικιά σου δουλειά είναι να διασφαλίσεις την νομιμότητα και την τήρηση των περιβαλλοντικών μελετών. Όχι να βυθίσεις την περιοχή στην ανεργία και στην ανέχεια, εξυπηρετώντας απλά και μόνο τους ψηφοφόρους σου.

Να λες την αλήθεια Κατερίνα. Όχι τα ψέματα που ασύστολα διαδίδεις τις τελευταίες μέρες. Δεν υπάρχει λόγος να τα βάζεις με αγανακτισμένους εργαζόμενους – κατοίκους της περιοχής, σε σχολιασμούς και να τους αποκαλείς βρώμικους και ότι σε βρωμίζουν τον τοίχο.

Είσαι βουλευτής της Χαλκιδικής, και της κυβέρνησης. Το βάρος είναι δικό σου και της απούσας δημοτικής αρχής, για να φέρεις ενότητα στην περιοχή. Μην προσπαθείς να κρύβεσαι πίσω από άλλους υπουργούς. Ο κόσμος περιμένει από σένα προτάσεις και εφαρμογές για να ξαναβρεί ο τόπος μια ηρεμία.
.
Θέλεις τις προτάσεις ηρεμίας; Πραγματοποίησέ τες.

Μπορείς να λύσεις το πρόβλημα; Περιμένουμε.


Δεν μπορείς; Παραιτήσου!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνομαι αυτόκλητος υπερασπιστής της Ιγγλέζη, αλλά για πες μου αρθογράφε κάτι.
Την βραδιά που έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, ανεβασμένες στα κάγκελα ήταν η σημερινή πρόεδρος της βουλής Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή.
Εκείνη την βραδιά και οι δυο διεκδικούσαν και απαιτούσαν την νομιμότητα σ αυτήν την ριμάδα την χώρα.
Δεν νομίζω πως εσύ ενδόμυχα πιστεύεις πως έκαναν και οι δυο κάτι στραβό και παράνομο γιατί ζητούσαν την εφαρμογή του συντάγματος από τον Σαμαρά που ακόμη και αυτός οδήγησε έμμεσα ή άμεσα σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις την περιοχή μας.
Τον ίδιο ρόλο λοιπόν που έπαιξαν αυτές οι δυο εκείνη την βραδιά τον ίδιο ρόλο παίζει και η Ιγγλέζη στην Χαλκιδική για τις σκουριές.
Δεν νομίζω πως εσύ μια φωνή όποια και αν είσαι, καλή- κακή άσχημη ή όμορφη να μπορείς να απαιτήσεις την παραίτηση της όταν έχει ψηφιστεί από 6000 κόσμου.
Λίγο παράλογο δεν είναι αυτό που ζητάς? Εκτός και αν το κάνεις για επικοινωνιακούς εσωτερικούς λόγους

ΑΣΤΕΡΙΞ

Unknown είπε...

Όταν ήταν στα κάγκελα οι συγκεκριμένες, ήταν βουλευτές της αντιπολίτευσης. Η Ιγγλέζη είναι βουλευτής της κυβέρνησης. Έχει μεγάλη διαφορά διότι το σύνταγμα το εφαρμόζει τώρα αυτή και δεν χρειάζεται να πιέσει με τέτοιον τρόπο κανέναν. Από τη στιγμή που δεν έχει προτάσεις για να επιφέρει ηρεμία στην περιοχή, δεν μπορεί να λύσει το μείζον πρόβλημα της περιοχής που εκλέχτηκε, και δυναμιτίζει με τις πράξεις της τις δύο πλευρές, χάνει την εμπιστοσύνη του υπουργού προστασίας του πολίτη ο οποίος μιλάει ότι κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές οφείλει να διαχειριστεί την κατάσταση και να την οδηγήσει σε εκτόνωση. Αν δεν μπορεί, τι μένει; Να στρογγυλοκαθίσει στις ψήφους που πήρε;

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά η απάντηση σου μου δίνει το δικαίωμα καλοπροαίρετα να σου πω ότι δεν ξέρεις από αγώνες.
Δεν έχεις αγωνιστεί ποτέ στην ζωή σου για ένα κοινό πρόβλημα.
Διαφορετικά θα είχες κατανοήσει αυτό που σου έγραψα.
Μόνο ένας αγωνιστείς μπορεί να το καταλάβει.
Δεν πειράζει όμως. Είσαι μικρότερος από μένα και μιλώ από εμπειρία.
Τώρα ξεκινάς εσύ τους αγώνες σου όποιοι και αν είναι αυτοί σωστοί ή λανθασμένοι.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αγώνων θα κατανοήσεις το σχόλιο μου.
Αν δεν μιλήσουμε ξανά σου εύχομαι τα καλυτέρα για το Πάσχα και καλά να περάσεις κοντά στην οικογένεια σου και αυτούς που αγαπάς και σ αγαπούν.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Unknown είπε...

Είμαι ετών 43. Το ότι λες ότι είσαι μεγαλύτερος ή το συμπεραίνεις ή με γνωρίζεις. Ότι και να ισχύει από τα δύο αν έχεις τα έντερα στείλε ένα pm να σου πω τι αγώνες έκανα τα τελευταία 20 χρόνια. Τα προηγούμενα στα χαρίζω. Άγγιξες μια πολύ ευαίσθητη χορδή μου. Για αγώνες κοινούς και ζωής έχω μεγάλους να αφήσω παρακαταθήκη στα παιδιά μου. Για αυτό άλλωστε ζω. Για την παρακαταθήκη που θα αφήσω στα παιδιά μου. Στην άλλη ανάρτηση όμως δεν έκανες σχόλιο. Μάλλον, παρά την ηλικία σου, δεν είσαι έτοιμος ακόμα.