Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ελπίδα Φαρδογιάννη - Δημοσιογράφος

Κυρία Ελπίδα Φαρδογιάννη,

Διάβασα το άρθρο σας σε γνωστό μπλοκ της Χαλκιδικής ΕΔΩ. Υπογράψατε ως δημοσιογράφος. Με βάλατε στον πειρασμό να ψάξω λίγο για εσάς (μη φανταστείτε ότι έψαξα πολύ) και βρήκα το βιογραφικό σας. Ως οπαδός της μεγαλύτερης ομάδας (μη παρεξηγηθούν οι φίλοι συμπολίτες)  της Θεσσαλονίκης, κατάλαβα από πού προέρχεται η antigold φιλοσοφία γνωστού site του Άρη. Τελικά είχα διαβάσει αρκετά δικά σας άρθρα, ως οπαδός, δίχως να γνωρίζω την ταυτότητά σας. Πρέπει όμως να σας διηγηθώ πως έζησα εγώ, από την απέναντι μεριά της κάμερας σας την ημέρα 5/4/2015. Και σίγουρα η μαρτυρίες μου δεν ταυτίζονται με τις δικιές σας.

Είχαμε δύο συγκεντρώσεις την ίδια μέρα. Η μία των antigold προγραμματισμένη στις 11:00 π.μ. με αφετηρία τον κόμβο Παναγίας και την Ιερισσό, αναφερόμενη ως πορεία προς τις Σκουριές.  Η άλλη στις 9:30 π.μ. στον κόμβο των Σκουριών. Το τηλέφωνό μου χτυπάει στις 8:15 π.μ. Μαζευτήκαν, μου λένε, οι antigold, από τα χαράματα στον κόμβο των Σκουριών καταλαμβάνοντας το σημείο της δικής μας συγκέντρωσης, και δε θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε την κινητοποίηση μας. Ξεκινάμε λοιπόν νωρίτερα. Φτάνουμε στο Παλαιοχώρι όπου δυνάμεις της αστυνομίας, μας κλείνουν τον δρόμο λέγοντας μας πως δεν πρόκειται να πλησιάσουμε διότι βρίσκονται εκεί αντιδρώντες με άγριες διαθέσεις.

Μέσα από χωματόδρομους φτάνουμε 200 μέτρα περίπου από τον κόμβο. Τα ΜΑΤ μας έχουν αποκλείσει και δεν μας επιτρέπουν να πλησιάσουμε τον χώρο της δικής μας κινητοποίησης. Στα υψώματα υπάρχουν άνθρωποι με κουκούλες που μας προκαλούν με χειρονομίες, επιδεικνύοντας το σημείο του σώματος τους που περιλαμβάνει τα γενετικά τους όργανα, βρίζοντας εμάς και τις οικογένειές μας. Στην αρχή κάναμε υπομονή. Πόσο όμως υπομονή μπορεί να κάνει κάποιος όταν τον προσβάλουν τόσο χυδαία και η αστυνομία απωθεί εμάς και τους αφήνει να μας προκαλούν; Κάναμε λοιπόν την κίνηση για να τους διώξουμε από το δικό μας χώρο συγκέντρωσης.   Εκεί γίναμε μάρτυρες μιας ανελέητης και βρώμικης επίθεσης. Τα ΜΑΤ να προσπαθούν να μας συγκρατήσουν και τα μπουλόνια του πληρωμένου δολοφόνου στο ύψωμα να σφυρίζουν δίπλα από τα αυτιά μας. 2 βρήκαν στόχο. Μπουλόνια με σφεντόνες, φωτοβολίδες από πιστόλι. Αυτά δεχόμασταν, και σεις καταγγέλλετε τις πέτρες με τα χέρια μας; Τι θέλατε να κάνουμε; Να πέσουμε νεκρή για να είστε ευχαριστημένοι; Τα ΜΑΤ περισσότερο ασχολούνται με την απώθηση την δική μας παρά με τους πληρωμένους κουκουλοφόρους της βουλεύτριας.  

Τους απωθήσαμε, και βάλαμε τις βάσεις για μια ειρηνική συνέχεια των κινητοποιήσεων. Εμείς είμασταν με τις γυναίκες και τα παιδιά μας. Ούτε κουκούλες φορούσαμε ούτε όπλα είχαμε.   Στη συνέχεια ενωθήκαμε με τους συναδέλφους μας, που τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει στο γήπεδο Παναγίας, όπου οι αγνοί αγωνιστές, στο πέρασμά τους έσπασαν αυτοκίνητα συναδέλφων που βρήκαν στο διάβα τους.

Το βράδι οι συνάδελφοι της Ιερισσού πέρασαν την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Πέτρες στα σπίτια τους, καταστροφή των αυτοκινήτων τους και η απειλή : εγκαταλείψτε το χωριό σας, γιατί από αύριο δεν φέρουμε καμία ευθύνη .

Έτσι είναι Ελπίδα (με συγχωρείς για τον ενικό αλλά δεν νομίζω ότι οι τυπικότητες προσφέρουν κάτι ουσιαστικό)  τα γεγονότα. Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε το ασύστολο ψεύδος της βουλεύτριας  μας για τα γεγονότα τότε καταλαβαίνεις ότι το ποτήρι ξεχειλίζει.   

Οι Σκουριές ποτέ δεν αποχαρακτηριστήκαν από το ΝΑΤΟΥΡΑ. Μόνο προσπάθεια από πρώην Δήμαρχο για ένταξή τους έγινε. Ο Μπόμπολας κατέχει μόλις το 5% της Ελληνικός Χρυσός. Δεν ξεπουλήθηκε τίποτα από το Ελληνικό Δημόσιο στην Ελληνικός Χρυσός. Συμφωνία μεταξύ 2 εταιρειών υπήρξε. Έτσι για αποκατάσταση της αλήθειας.


Σου εύχομαι γρήγορα επαγγελματική αποκατάσταση, γιατί ξέρω τι θα πει άνεργος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: