Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Νόμος είναι το δίκιο του πολίτη

Ξεκινάμε τώρα, για τη πρωτεύουσα 5000 κόσμος. Επιβιβαζόμαστε σε λιγότερο από μία ώρα στα λεωφορεία. Πάμε όλοι ενωμένοι να δηλώσουμε ότι και εμείς είμαστε κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής. Μάλιστα είμαστε η πλειοψηφία της περιοχής. Αυτό αύριο θα φανεί!
                Σαν πλειοψηφία όμως δεν λειτουργούμε με τη λογική ότι θα καταστρέψουμε τον τόπο μας γιατί είμαστε περισσότεροι. Πάμε να εξηγήσουμε, ότι ο τόπος δε θα καταστραφεί περιβαλλοντικά, η ανάπτυξη θα είναι για όλους και στη συγκεκριμένη συγκυρία οτιδήποτε άλλο για την περιοχή θα οδηγήσει στον μαρασμό και την ανέχεια. Δεν νοιαζόμαστε μόνο για το μεροκάματο. Μέριμνά μας είναι το καλό του τόπου συνολικά.
                Αύριο θα φωνάζουμε όλοι μαζί «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Είναι όμως και το δίκιο του Μπακάλη από τον οποίο ψωνίζουμε, του καφετζή που πίνουμε καφέ, του καταστηματάρχη που περιμένει εμάς να πάμε να αγοράσουμε και όλης της κοινωνίας που λειτουργεί ορθολογικά και κατανοεί πως δουλεύει μία αναπτυξιακή αλυσίδα.
«Νόμος λοιπόν είναι το δίκιο του πολίτη»
Το δίκιο αυτό το διεκδικούμε εμείς. Για όλους τους πολίτες του τόπου μας.
Συνάδελφοι, αύριο παλμό, ψυχραιμία, σοβαρότητα και προ πάντων πειθαρχεία.

Θα τα πούμε στα λεωφορεία! 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πειθαρχεια εχει και η χρυση αυγη

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες είμαστε κι εμείς οι αντιδρώντες.
Εμάς μας ρωτήσατε αν θέλουμε τα μεταλλεία??
Το δίκιο του πολίτη δεν είναι μονόπλευρο.

Unknown είπε...

Σαφώς και το δίκιο του πολίτη δεν είναι μονόπλευρο. Παραλληλισμός ήταν με το δίκιο του εργάτη. Εξήγησα πως το δίκιο είναι παράλληλο. Αν και εσύ δεις λίγο πιο μακριά από αυτό που βλέπεις θα δεις ότι και το δικό σου δίκιο είναι παράλληλο. Καταστρέφεται ο τόπος και ο τουρισμός από τις ανεύθυνες συκοφαντίες σας. Ας υποθέσουμε ότι αύριο κλείνουν τα μεταλλεία και κλείνουν και οι δρόμοι πως θα ζήσετε; Εκτός και αν είσαι δημόσιος υπάλληλος οπότε εκ' του ασφαλούς πετάς χαρταετό...